Jednoduchý recept na lasagne, ktorý mi ušetrí veľa času. Toto jedlo uspokojí každého člena rodiny. Vyskúšajte ho už dnes večer.
Ingrediencie
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 pohár omáčky na špagety
- 1 pohár cottage cheese alebo tvarohu
- 3 šálky strúhaného syra mozzarella
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 9 lasagnových cestovín
- 1/2 šálky vody
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni.
- Mleté hovädzie mäso varte a miešajte na rozpálenej panvici, kým nezhnedne a nerozpadne sa, 8 až 10 minút.
- Nechajte odkvapkať a zbavte sa tuku.
- Vmiešajte omáčku na špagety a povarte 5 minút.
- Vo veľkej mise zmiešajte cottage cheese/tvaroh, 2 šálky syra mozzarella, vajcia, 1/2 strúhaného parmezánu, sušenú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
- Do zapekacej misy rozotrite 3/4 šálky omáčky.
- Pokryte 3 neuvarenými rezancami lasagní, 1 a 3/4 šálky syrovej zmesi a 1/4 šálky omáčky, vrstvy ešte raz zopakujte.
- Navrch položte zvyšné 3 rezance, omáčku, mozzarellu a parmezán.
- Po okrajoch misky nalejte 1/2 šálky vody.
- Pevne zakryte alobalom.
- Pečte v predhriatej rúre 45 minút.
- Odokryte a pečte ďalších 10 minút.
- Pred podávaním nechajte 10 minút odstáť.