Pečivo

Chlieb s tekvicovými jadierkami – recept

Potrebné prísady (na 2 bochníky):

  • 1 kg hladkej múky
  • 3 uvarené zemiaky v šupke
  • 3 červené cibule
  • 3 PL oleja
  • 100g tekvicových jadierok
  • 3 ČL soli
  • 3 ČL drvenej rasci
  • 3 ČL octu
  • 330 ml vody
  • 80 g droždia
  • 2 ČL cukru.

Postup prípravy:

Cibulu nakrájame a orestujeme na oleji. Uvarené zemiaky očistíme od šupy, nastrúhame a pridáme k nim orestovanú cibuľu, múku, soľ, cukor, rascu, ocot, tekvicové jadierka a rozmrvené droždie. Prilejeme vodu a vypracujeme vláčne cesto.

Necháme na teplom mieste vykysnúť. Následne z cesta vyváľame bochníky chleba. Dáme na plech. Na vrchu bochníka urobíme nožom po šírke 3-4 rezy a necháme ešte chvíľu kysnúť. Chlieb pečieme pri teplote 200°C asi 50 minút.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang