Hlavné jedláRecepty

Recept na chilli s tromi fazuľami a hovädzím mäsom

Jednoduchý recept z jedného hrnca, ktorým nasýtite až 8 ľudí.

Suroviny

  • 1 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkvy
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 450 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 500 ml vody
  • 1 čili paprička zbavená jadierok
  • 2 lyžičky čili omáčky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 plechovka bielej fazule
  • 1 plechovka čiernej fazule
  • 1 plechovka fazule pinto

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu. Priikryte a za občasného miešania varte, kým zelenina nezmäkne, približne 10 minút.
  2. Pridajte rascu a za stáleho miešania varte 1 minútu.
  3. Pridajte mleté hovädzie mäso, zvýšte teplotu a varte, pričom mäso rozbíjajte lyžicou.
  4. Keď ja mäso zmäknuté, vmiešajte paradajky, vodu, čili papričku a čili omáčku, oregano, soľ a korenie.
  5. Varte čiastočne prikryté, občas premiešajte, po dobu 30 minút.
  6. Primiešajte všetky tri druhy fazule a varte ešte 20 minút.
  7. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang