Recepty

Chai Latte – recept

Chai latte spája chuť koreneného čajového nápoja a mliečnosť vzniknutú technikou napeneného mlieka. Pripravte podľa tohto receptu lepšie chai latte, než dostanete v kaviarni.

Suroviny

  • 2 škoricové tyčinky nalámané na kúsky
  • 2 lyžičky celého čierneho korenia
  • 10 celých klinčekov
  • 6 zelených kardamónových strukov, rozlúsknutých
  • 4 šálky vody
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 lyžice sypaného čierneho čaju alebo 6 vrecúšok čierneho čaju
  • 1/2 šálky sladidla (nepovinné)
  • 3 šálky studeného plnotučného mlieka, kokosového mlieka alebo iného nemliečneho mlieka

Postup

  1. Škoricu, zrnká korenia, klinčeky a kardamón vložte do malého hrnca na stredný oheň a za občasného potriasania panvicou opekajte, kým sa nerozvonia, 3 až 4 minúty.
  2. Pridajte vodu a nakrájaný zázvor a priveďte do varu. Varte 5 minút.
  3. Odstavte z ohňa a pridajte sypaný čaj alebo čajové vrecúška. Prikryte a lúhujte 10 minút.
  4. Kým je čaj ešte teplý, pridajte sladidlo a miešajte, kým sa nespojí alebo nerozpustí.
  5. Čaj preceďte cez jemné sitko do džbánu alebo čajovej kanvice.
  6. Korenie a čajové lístky vyhoďte. Uskladnite ho v chladničke na ďalšie použitie alebo ho nechajte teplý, kým si napeníte mlieko.
  7. Ak chcete napeniť plnotučné mlieko, pretrepte ho v nádobe alebo ho intenzívne šľahajte na stredne silnom ohni. Pri nemliečnych mliekach použite ponorný mixér na spenenie pred zahriatím.
  8. Spenené mlieko zohrievajte v malom hrnci na miernom ohni, kým nie je teplé.
  9. Do každého hrnčeka nalejte 3/4 šálky teplého čajového základu. Pridajte 1/2 šálky zohriateho mlieka a premiešajte. Na vrch pridajte kopcovitú lyžicu mliečnej peny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang