Túto jednoduchú grilovanú rybu podávajte s ľubovoľnou grilovanou zeleninou a vytvorte si tak dokonalú ľahkú letnú večeru.
Suroviny
- 1 stredne veľký citrón
- 2 lyžice masla
- 4 filé z červeného chňapala (bez kože alebo s kožou)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžice korenia Cajun alebo Old Bay
Postup
- Gril rozohrejte na stredný výkon.
- Medzitým nakrájajte 1 stredne veľký citrón na plátky.
- Nakrájajte 2 lyžice nesoleného masla na 4 kúsky.
- Osušte 4 filety z červeného chňapala papierovými utierkami. Potrite 1 lyžicou olivového oleja a okoreňte 1 a 1/2 lyžice korenia Cajun alebo Old Bay.
- Vyložte gril alobalom.
- Grilovacie rošty potrite olivovým olejom.
- Rybu položte na grilovací rošt (kožou nadol). Zavrite gril a grilujte, kým spodok ryby nie je nepriehľadný, približne 2 minúty.
- Filety otočte, prikryte a grilujte z druhej strany.
- Filety aj s alobalom preložte na plech na pečenie.
- Na každý filet položte kúsok masla, potom vytiahnite okraje alobalu tak, aby sa stretli v strede a úplne zakryli červeného chňapala.
- Nechajte 5 minút odstáť.
- Odokryte a podávajte s plátkami citróna na vytlačenie a podľa potreby s ďalším korením Cajun alebo Old Bay.