Toto je najlepší recept na burgery z morčacieho mäsa. Po ich prvej príprave môj manžel povedal „už nikdy viac“ hovädzím hamburgerom. Recept sa dá použiť aj na mäsové guľky alebo sekanú.
Či už ste hľadali najlepší morčací hamburger, potrebujete využiť mleté morčacie mäso, ktoré sa vám skrýva v mrazničke, alebo vás jednoducho omrzeli hovädzie hamburgery, máme pre vás recept. Vďaka tomuto receptu objavíte čaro morčacieho mäsa.
Príprava burgrov z morčacieho mäsa
Dobrou správou je, že príprava morčacích burgerov od nuly je pomerne jednoduchá. Potrebujete len mleté morčacie mäso, cibuľu, strúhanku, vajcia a nejaké korenie a môžete začať.
V miske jednoducho zmiešajte mleté morčacie mäso, cibuľu nakrájanú na kocky, strúhanku, bielka, cesnak, petržlenovú vňať, soľ a mleté korenie. Odporúčame použiť mleté morčacie mäso s obsahom tuku 93 % alebo menej – ak bude chudšie, váš burger sa môže rozpadnúť.
Čo pridať do burgru?
Rovnako ako pri hovädzom hamburgeri, aj pri morčacom burgeri záleží len na vás. Medzi bežné prílohy patria šalát, paradajky, syr, kečup, horčica, majonéza a uhorky. Alebo môžete vyskúšať aj niečo iné ako len základné prílohy a pridať jalapeños, ak chcete niečo pikantné, guacamole, ak chcete niečo mexické, alebo vajíčko, ak chcete raňajky na večeru.
Ingrediencie
- 1,3 kg mletého morčacieho mäsa
- 85 g ochutenej strúhanky
- 85 g nadrobno nakrájanej cibule
- 2 bielka, vyšľahané
- 85 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté morčacie mäso, strúhanku, cibuľu, bielka, petržlenovú vňať, cesnak, soľ a korenie.
- Vytvarujte 12 placiek.
- Placky upečte na strednej panvici na miernom ohni, pričom ich raz otočte, aby dosiahli vnútornú teplotu 180 °C.