DezertyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na chrumkavé bublinkové vafle s krémom

Tento recept stojí za to, aby ste si zaobstarali nový vaflovač do vašej kuchyne.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky univerzálnej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky vody
  • 3 lyžice repkového alebo rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • nepriľnavý sprej na varenie

Na podávanie (voliteľné):

  • šľahačka
  • zmrzlina
  • nakrájané jahody
  • čerstvé maliny alebo čučoriedky
  • práškový cukor
  • nutella
  • čokoládová omáčka

Počet porcií: 4 až 5 vaflí

Postup

  1. Do stredu rúry umiestnite mriežku a rúru rozohrejte na 95 °C.
  2. Do veľkej misy dajte 1/2 šálky hladkej múky, 3/4 šálky kryštálového cukru, 2 lyžičky kukuričného škrobu, 2 lyžičky prášku do pečiva a 1/2 lyžičky soli a vyšľahajte. Ak máte, použite misu s výlevkou.
  3. V stredne veľkej miske zľahka vyšľahajte 2 veľké vajcia. Pridajte 1/2 šálky mlieka, 1/2 šálky vody, 3 lyžice repkového alebo rastlinného oleja a 1 lyžičku vanilkového extraktu a vyšľahajte. Vlejte do zmesi s múkou a šľahajte, kým nie je hladká a nezostanú na nej šmuhy.
  4. Bublinkový vaflovač zahrejte podľa pokynov výrobcu. Obidve strany vaflovača postriekajte sprejom na varenie.
  5. Ak nepoužívate misu s výlevkou, prelejte cesto do veľkej odmerky s výlevkou. Nalejte cesto do vaflovača a naplňte každú jamku až po okraj. Nedbajte toľko na priestor medzi jamkami; ak sa budete snažiť pokryť celú plochu, vaflovač preplníte.
  6. Varte podľa pokynov výrobcu alebo 2 minúty, potom vaflovač otočte a varte ďalšie 2 minúty, kým nebudú celé zlatohnedé. Vaflovač neotvárajte, kým neuplynie čas varenia. (Na jednu vaflu budete potrebovať 2/3 až 3/4 šálky cesta. Konkrétne pokyny nájdete v návode výrobcu každého modelu.)
  7. Hotové vafle preložte na plech na pečenie a udržiavajte ich teplé v rúre. Ak máte v pláne bublinkovú vaflu preložiť a naplniť, urobte tak hneď po vybratí z vaflovača, keď je ešte mäkká a ľahko poddajná. Po vychladnutí sa vafle spevnia.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang