NátierkyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na bruschettu s horúcimi cherry paradajkami

Tradičná talianska pochúťka, ktorú si môžete pripraviť rôznymi spôsobmi.

Suroviny

  • 45 ml extra panenského olivového oleja
  • 3 až 4 strúčiky cesnaku
  • 600 g cherry paradajok
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ podľa chuti
  • 15 g nasekanej petržlenovej vňate
  • niekoľko lístkov bazalky
  • 1 bochník rustikálneho chleba

Postup

  1. Na miernom ohni rozohrejte asi 30 ml extra panenského olivového oleja. Vmiešajte pretlačený cesnak, restujte 2 minúty.
  2. Potom pridajte paradajky, mletú papriku a podľa chuti soľ . Následne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
  3. Panvicu prikryte, trochu zvýšte teplotu a varte, kým sa paradajky nerozvaria, približne 10-12 minút.
  4. Odstráňte pokrievku, paradajky roztlačte vareškou a nechajte variť ešte asi 1 minútu.
  5. Vmiešajte petržlenovú vňať, pridajte korenie a stiahnite z ohňa.
  6. Chlieb nakrájajte a upečte na suchej panvici. Obložte ho horúcimi paradajkami, ozdobte natrhanými lístkami bazalky a pokvapkajte zvyšným olivovým olejom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang