Tradičná talianska pochúťka, ktorú si môžete pripraviť rôznymi spôsobmi.
Suroviny
- 45 ml extra panenského olivového oleja
- 3 až 4 strúčiky cesnaku
- 600 g cherry paradajok
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ podľa chuti
- 15 g nasekanej petržlenovej vňate
- niekoľko lístkov bazalky
- 1 bochník rustikálneho chleba
Postup
- Na miernom ohni rozohrejte asi 30 ml extra panenského olivového oleja. Vmiešajte pretlačený cesnak, restujte 2 minúty.
- Potom pridajte paradajky, mletú papriku a podľa chuti soľ . Následne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
- Panvicu prikryte, trochu zvýšte teplotu a varte, kým sa paradajky nerozvaria, približne 10-12 minút.
- Odstráňte pokrievku, paradajky roztlačte vareškou a nechajte variť ešte asi 1 minútu.
- Vmiešajte petržlenovú vňať, pridajte korenie a stiahnite z ohňa.
- Chlieb nakrájajte a upečte na suchej panvici. Obložte ho horúcimi paradajkami, ozdobte natrhanými lístkami bazalky a pokvapkajte zvyšným olivovým olejom.