Potrebné prísady
- 4 vajcia
- 5 PL práškového cukru
- 5 PL polohrubej múky
- 500 ml broskyňového kompótu
- 1 PL marhuľového džemu
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 PL práškového cukru
Postup prípravy:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka doň vmiešame žĺtky, postupne po lyžiciach cukor a nakoniec zľahka múku. Cesto rozotrieme natenko (2 – 3cm) na menší vymastený plech a upečieme.
Keď cesto vychladne, formičkou alebo pohárom z neho povykrajujeme kolieska o niečo väčšie, ako sú polovice broskýň.
Kolieska dáme na tanier a pokvapkáme šťavou z kompótu rozmiešanou s marhuľovým džemom. Na každé koliesko dáme polovicu odkvapkanej broskyne a ozdobíme šľahačkou, prípadne aj rozpustenou čokoládou.