Recepty

Brigadeiro – recept

Brigadeiro je tradičný brazílsky dezert. Ide o čokoládové bonbóny, ktoré sa vyrábajú z kakaového prášku a sú posypané čokoládovou posýpkou.

Suroviny

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1/3 šálky holandského alebo prírodného nesladeného kakaového prášku
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 šálky čokoládového posypu

Postup

  1. Na stredne veľkú panvicu vylejte plechovku sladeného kondenzovaného mlieka, 1/3 šálky kakaového prášku, 2 lyžice masla a 1/4 lyžičky soli.
  2. Zahrievajte na strednom ohni, pomaly miešajte žiaruvzdornou stierkou a jemným stláčaním stierkou rozbíjajte prípadné veľké hrudky.
  3. Pokračujte vo varení za častého miešania a oškrabávania dna a stien, kým sa zmes výrazne nezhustí a neodlepí od stien panvice, aby sa v strede vytvorila kašovitá hmota, 8 až 10 minút.
  4. Preneste na tanier, prikryte fóliou a zmrazte, kým úplne nevychladne, približne 30 minút.
  5. Na tanier rozložte 1/2 šálky čokoládovej posýpky.
  6. Z čokoládovej zmesi naberte kopcovité polievkové lyžice a vyvaľkajte z nich guľôčky.
  7. Obaľte ich v čokoládovej posýpke, kým sa úplne nepokryjú.
  8. Umiestnite ich na tanier alebo do misy.
  9. Skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe (max. 4 dni).

TIP: Brigadeiros sa môže obaľovať aj v strúhanom kokose alebo v nasekaných pistáciách.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang