Suroviny
- 4 bravčové steaky z karé bez kosti (à 200 g)
- 1 viazaničku reďkovky
- 2 červené papriky
- 1 viazaničku petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 1 malú cibuľu
- 3 PL balzamikového octu
- 4 PL olivového oleja
- 4 tortilly
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Postup
1. Reďkovky a papriku očistíme a omyjeme. Papriku nakrájame na pásiky a reďkovku na menšie kocky. Petržlenovú vňať opláchneme a nahrubo nasekáme.
2. Ošúpeme cesnak a cibuľu. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na malé kocky. V miske zmiešame nakrájaný cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať, balzamikový ocot a všľaháme 2 lyžice oleja. Zmes ochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. V pripravenej marináde marinujeme papriku a reďkovky.
3. Steaky opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Potom ich osolíme, okoreníme a potrieme zvyšným olejom. Z každej strany grilujeme približne 4 minúty. Podávame s marinovanými reďkovkami a paprikou a ako prílohu tortilly.