Recepty

Bravčová panenka s medovou horčicou – recept

Šťavnatá bravčová panenka s medovou horčicou, k tomu jemná zelená fazuľka a baby zemiaky, všetko z jedného pekáča – to je záruka chutnej a rýchlej večere.

Suroviny

  • 1,5 kg baby zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 až 1,5 kg bravčovej panenky
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 250 g zelenej fazuľky

Postup

  1. Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 220 °C.
  2. Plech na pečenie s okrajmi zľahka potrite olivovým olejom.
  3. Ak je niektorý z baby zemiakov väčší, prekrojte ho na polovicu.
  4. Umyté zemiaky, 1 lyžicu olivového oleja a 1/2 lyžičky soli dajte do veľkej misy a premiešajte.
  5. Do malej misky dajte 1 lyžicu dijonskej horčice a 1 lyžicu medu a premiešajte.
  6. Bravčovú panenku ochuťte soľou a mletým čierneho korenia. Mäso potrite polovicou zmesi medovej horčice.
  7. Bravčové mäso položte do stredu plechu na pečenie. Okolo bravčového mäsa naaranžujte zemiaky.
  8. Pečte 10 minút. Medzitým odrežte konce stoniek zo zelenej fazuľky. Zelenú fazuľku, zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja a zvyšnú 1/4 lyžičky soli dajte do misky a premiešajte.
  9. Bravčové mäso otočte a potrite zvyšnou medovou horčicou.
  10. Zelené fazuľky naaranžujte medzi bravčové mäso a zemiaky.
  11. Pečte, kým nie je panenka prepečená a zelenina mäkká, ďalších 10 až 15 minút.
  12. Bravčovú panenku preložte na čistú dosku na krájanie, voľne zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  13. Nakrájajte na krížové plátky a podávajte so zemiakmi a zelenou fazuľkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang