Šťavnatá bravčová panenka s medovou horčicou, k tomu jemná zelená fazuľka a baby zemiaky, všetko z jedného pekáča – to je záruka chutnej a rýchlej večere.
Suroviny
- 1,5 kg baby zemiakov
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 a 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica medu
- 1 až 1,5 kg bravčovej panenky
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 250 g zelenej fazuľky
Postup
- Umiestnite mriežku do stredu rúry a rozohrejte ju na 220 °C.
- Plech na pečenie s okrajmi zľahka potrite olivovým olejom.
- Ak je niektorý z baby zemiakov väčší, prekrojte ho na polovicu.
- Umyté zemiaky, 1 lyžicu olivového oleja a 1/2 lyžičky soli dajte do veľkej misy a premiešajte.
- Do malej misky dajte 1 lyžicu dijonskej horčice a 1 lyžicu medu a premiešajte.
- Bravčovú panenku ochuťte soľou a mletým čierneho korenia. Mäso potrite polovicou zmesi medovej horčice.
- Bravčové mäso položte do stredu plechu na pečenie. Okolo bravčového mäsa naaranžujte zemiaky.
- Pečte 10 minút. Medzitým odrežte konce stoniek zo zelenej fazuľky. Zelenú fazuľku, zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja a zvyšnú 1/4 lyžičky soli dajte do misky a premiešajte.
- Bravčové mäso otočte a potrite zvyšnou medovou horčicou.
- Zelené fazuľky naaranžujte medzi bravčové mäso a zemiaky.
- Pečte, kým nie je panenka prepečená a zelenina mäkká, ďalších 10 až 15 minút.
- Bravčovú panenku preložte na čistú dosku na krájanie, voľne zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
- Nakrájajte na krížové plátky a podávajte so zemiakmi a zelenou fazuľkou.