Medové rezy

Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny)....

Veselá pizza

Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame...

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred...

Kalamáre plnené listami červenej čakanky

Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili. Mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli,...

Grilované tofu

Podávame ešte teplé s jemným alebo pikantným Ajvarom Podravka a so šalátom podľa vašej...

Sladkosti

Výraznou zložkou bežne dostupných sladkostí je biely cukor. No rafinovaný klasický cukor,...

Koreniny už malým množstvom dokážu jedlo premeniť na malý zázrak

Oddávna sa používali na prípravu pokrmov a boli teda dôležitým obchodným tovarom...

Pizza s Podravkou Natur

Upečenú pizzu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame teplú.

Voňavá morčacia roláda

Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou...

quiche-s-ajvarom-a-smotanovym-syrom-2

Quiche s ajvarom a smotanovým syrom

Upečený quiche nechajte vychladnúť 10-15 minút, bude sa lepšie krájať.

Stredomorská hubová polievka

Stredomorskú hubovú polievku podávame ozdobenú paradajkami a olivovým olejom.

Vtáčie mlieko – recept

Dáme variť mlieko, asi tak 1,8 l mlieka (2 dcl budeme potrebovať neskôr). Pridáme cukor, nie...

Šalát s pikantným steakom

Mäso poukladáme na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, premiešame a...

treska-so-zeleninou-2

Treska so zeleninou

Rybu so zeleninou posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Penne so špargľovou omáčkou

Jedlo posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.

Štedrovečerné rizoto

Tesne pred dovarením rizota skúste pridať 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Ryža...

Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou

Dokonale pripravený tuniak by mal byť zvonka sprudka opečený a chrumkavý. V strede by mal byť...

cicerova-natierka-2

Cícerová nátierka

Pred podávaním posypeme nátierku lieskovcami a podávame s hriankami, tacos, lupienkami alebo s...

Tournedos s maslovou zeleninou

Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak,...

Losos s cuketovou krustou

Lososa podávame s varenými zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.

Roláda z morčacích pŕs s mlinci

Pokiaľ toto jedlo pripravujete mimo sezónu čerstvého hrozna, môžete ho nahradiť 100 gramami...

Cícer s bielym syrom – recept

Cícer namočíme na 2 hodiny do studenej vody a potom ho v nej uvaríme. Scedíme...

Zelenina s mletým hovädzím mäsom – recept

 Mäso opečieme bez tuku na teflónovej panvici /ak nemáme, tak iba na troške tuku...

Vřeténka s paprikou – recept

Odlehčený recept z těstovin a papriky. Dle surovin je těžké ho zařadit a tak tentokrát...

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang