Ryža z tlakového hrnca – recept
Do tlakového hrnca vložíme vypranú ryžu, soľ, maslo alebo olej a cibuľu do ktorej zapichneme...
Ryža z tlakového hrnca – recept
Do tlakového hrnca vložíme vypranú ryžu, soľ, maslo alebo olej a cibuľu do ktorej zapichneme...
BEBE rezy – recept
Vanilkový puding uvaríme v 3,5 dl vody. Vlažný puding vyšľaháme a po lyžičkách pridávame...
Divá kačica s pomarančmi – recept
Kačicu vypitveme, osolíme a na masle necháme na pekáči zružovieť. Potom kačicu vyberieme a...
Arabské rizoto – recept
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ, mleté koreniny a vymiešame husté...
Jednoduchá sviečková omáčka – recept
Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať na drobné kúsky....
Babičkine buchty – recept
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré 20 minút miesime. Cesto vyvaľkáme na doske na 0,5 cm...
Prášnice ako mozoček – recept
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny,...
Dip z camembertu – recept
Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a...
Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept
Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.
Kokosovo – špenátová polievka – recept
V rozohriatom hrnci so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný fenikel a zeler.
Jemné krupové rizoto s paprikovou šťavou a koriandrom – recept
V hrnci necháme zvlášť zovrieť biele víno a zvlášť vodu.
Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept
Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.
Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept
Z paradajok vyrežeme vnútro.
Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept
Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...
Varené párky v srbskej šťave – recept
Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...
Losos so syrovou omáčkou – recept
Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...
Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept
Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...
Žĺtkové rezy – recept
Cesto:
Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept
Cesto:
Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept
Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.
Margaríny (rastlinné tuky)
Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...
Maslo
Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...
Sufflé z troch druhov syrov
Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....
Nie je zemiak ako zemiak
Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang