Ryža z tlakového hrnca – recept

Do tlakového hrnca vložíme vypranú ryžu, soľ, maslo alebo olej a cibuľu do ktorej zapichneme...

BEBE rezy – recept

Vanilkový puding uvaríme v 3,5 dl vody. Vlažný puding vyšľaháme a po lyžičkách pridávame...

Divá kačica s pomarančmi – recept

Kačicu vypitveme, osolíme a na masle necháme na pekáči zružovieť. Potom kačicu vyberieme a...

Arabské rizoto – recept

Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ, mleté koreniny a vymiešame husté...

Jednoduchá sviečková omáčka – recept

Roštenku pokrájať na plátky. Mrkvu, paštrnák, zeler a kaleráb pokrájať na drobné kúsky....

Babičkine buchty – recept

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré 20 minút miesime. Cesto vyvaľkáme na doske na 0,5 cm...

Prášnice ako mozoček – recept

Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a mleté čierne koreniny,...

dip-z-camembertu-2

Dip z camembertu – recept

Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a...

Kuracie prsia na rozmaríne s netradičnými francúzskymi zemiakmi – recept

Nastrúhame zemiaky, nakrájame šalotky a slaninku.

Kokosovo – špenátová polievka – recept

V rozohriatom hrnci so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný fenikel a zeler.

Jemné krupové rizoto s paprikovou šťavou a koriandrom – recept

V hrnci necháme zvlášť zovrieť biele víno a zvlášť vodu.

Bravčové kotlety s krémovou cibuľovo – jablkovou omáčkou – recept

Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.

Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept

Z paradajok vyrežeme vnútro.

Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept

Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...

Varené párky v srbskej šťave – recept

Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak,...

Losos so syrovou omáčkou – recept

Rozmrazeného lososa nakrájame na filety, pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky a dáme chvíľku...

Vianočné kačacie prsia so šalátom z červenej repy – recept

Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko...

Žĺtkové rezy – recept

Cesto:

Linecké kolieska s orechovou plnkou – recept

Cesto:

Údený losos a pstruh s krémovou omáčkou a brandy – recept

Necháme si zmixovať suchý toastový chlieb s lieskovými orechmi.

Margaríny (rastlinné tuky)

Plasty, známe aj pod pôvodným názvom umelá hmota, označujú celý rad syntetických či...

Maslo

Maslo má vyšší obsah nasýtených mastných kyselín v porovnaní s kvalitnými...

Sufflé z troch druhov syrov

Predhrejeme rúru na 200 °C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200 ml)....

Nie je zemiak ako zemiak

Zemiaky patria odjakživa k základným potravinám v našej kuchyni. Pužívame ich do...

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang