Tepelne upravené mäso
hydina, hovädzie mäso, teľacie mäso, bravčové a jahňacie mäso, zverina, ryby a plody mora
Sójové produkty
sójové bôby, sójové mlieko, tofu, sójová múka a ďalšie sójové produkty
Ovocie a zelenina
väčšina druhov ovocia – citrusy /pomaranče, mandarinky, citróny, grepy/, kyslé jablká a hrušky, marhule, broskyne, hroznové víno, ananás, čerešne, jahody, maliny, černice, ríbezle, egreše a exotické druhy ovocia ako sú mango, maracuja, papája
Možno sem zahrnúť aj povarené paradajky – pri varení dochádza k chemickým zmenám, čím sa mení ich kyslosť.
Ostatné
- vajcia
- všetky syry
Nápoje
- neperlivá voda
- ovocný čaj
- ovocné šťavy a vodou riedené šťavy
- biele a červené víno
- suché šampanské