Hlavné jedláRecepty

Biele lasagne – recept

Dnes sme sa vás rozhodli preniesť do talianskej reštaurácie, preto sme si pre vás pripravili recept na biele lasagne. Tak na čo čakať? Rovno sa vrhnime do prípravy.

Ingrediencie

  • 9 rezancov lasagní
  • 1 talianska klobásu
  • 2 zelerové rebrá, nakrájané
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1 šálka polotučnej smotany
  • smotanový syr, nakrájaný na kocky
  • 1/4 šálky mletej čerstvej bazalky
  • 2 lyžičky mletého čerstvého oregana alebo 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžička korenia
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 veľké vajce, mierne rozšľahané
  • 2 šálky rozdrobeného bieleho syra čedar
  • 1 a 1/2 šálky 2% tvarohu
  • 3/4 čerstvého syra mozzarella, nakrájaný na plátky
  • 1 a 1/2 šálky strúhaného syra Gouda
  • podľa chuti: čerstvá mletá bazalka a oregano

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Rezance uvaríme podľa návodu na obale na al dente.
  3. Vo veľkej panvici varíme nakrájanú klobásu, zeler, cibuľu a cesnak na strednom ohni 6-8 minút alebo kým klobása nezostane ružová.
  4. Vmiešame víno. Privedieme do varu, varíme 3-4 minúty alebo kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  5. Pridáme smotanu, smotanový syr, bylinky, korenie a soľ. Miešame, kým sa syr nerozpustí.
  6. Cestoviny scedíme.
  7. V malej miske zmiešame vajce, čedar a tvaroh.
  8. Do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 33 x 23 cm navrstvíme 3 rezance, polovicu zmesi klobásy, polovicu zmesi syra čedar a polovicu plátkov mozzarelly. Vrstvy opakujeme.
  9. Navrch dáme zvyšné rezance a posypeme syrom Gouda.
  10. Prikryté pečieme 40-50 minút alebo kým sa nerozpustí syr a nevytvoria sa bublinky. Pred podávaním necháme 15 minút odstáť. V prípade potreby posypeme bazalkou a oreganom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang