Recepty

Batátové hranolky s pivnou majonézou – recept

Tieto sladké chrumkavé opekané zemiaky zmenia váš život. Sú slané, sladké, chrumkavé a ak chcete, aj pikantné.

Nakrájané batáty v šupke pridáme na rozohriatu panvicu s repkovým olejom a pečieme asi 5 minút.

Natrháme vetvičky rozmarínu, ktoré na konci budeme pridávať k batátom.

Pripravíme si majonézu z 1 celého vajíčka a 2 žĺtkov, ktoré dáme do misky.

Batáty dáme piecť do rúry na 5-8 minút na 180 stupňov, pečieme pokiaľ nie sú hotové.

2 žĺtka a 1 bielko vyšľaháme ručným šľahačom, popri šľahaní postupne pridávame olivový olej, ktorý striedame s repkovým olejom, aby majonéza zhustla. Tento proces niekoľkokrát zopakujeme. Na záver pridáme trochu piva a pokračujeme s pridávaním olivového a repkového oleja.

Majonézu dochutíme morskou soľou a čiernym korením.

Predpripravíme si misku na servírovanie batátov, ktorú vystelieme mastným papierom.

Do majonézy pridáme šťavu z ½ citróna a morskú soľ.

Batáty dochutíme lístkami rozmarínu, morskou soľou, čiernym korením a dopekáme na miernom ohni.

Servírujeme, batáty ozdobené rozmarínom podávame s majonézou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang