Tieto sladké chrumkavé opekané zemiaky zmenia váš život. Sú slané, sladké, chrumkavé a ak chcete, aj pikantné.
Nakrájané batáty v šupke pridáme na rozohriatu panvicu s repkovým olejom a pečieme asi 5 minút.
Natrháme vetvičky rozmarínu, ktoré na konci budeme pridávať k batátom.
Pripravíme si majonézu z 1 celého vajíčka a 2 žĺtkov, ktoré dáme do misky.
Batáty dáme piecť do rúry na 5-8 minút na 180 stupňov, pečieme pokiaľ nie sú hotové.
2 žĺtka a 1 bielko vyšľaháme ručným šľahačom, popri šľahaní postupne pridávame olivový olej, ktorý striedame s repkovým olejom, aby majonéza zhustla. Tento proces niekoľkokrát zopakujeme. Na záver pridáme trochu piva a pokračujeme s pridávaním olivového a repkového oleja.
Majonézu dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
Predpripravíme si misku na servírovanie batátov, ktorú vystelieme mastným papierom.
Do majonézy pridáme šťavu z ½ citróna a morskú soľ.
Batáty dochutíme lístkami rozmarínu, morskou soľou, čiernym korením a dopekáme na miernom ohni.
Servírujeme, batáty ozdobené rozmarínom podávame s majonézou.