Potrebné prísady:
Cesto:
- 5 vajec
- 125 g kryštálového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 2 banány
Krém:
- 2 dl mlieka,
- 100 g kryštálového cukru
- 2 PL pudingového prášku Zlatý klas
- 2 žĺtky
- 250 g masla
- 50 g sušených marhúľ
Postup prípravy:
Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do penista. Necháme trochu vychladnúť a premiešame s preosiatou múkou. Plech s rozmerom 36x30cm vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády.
Z vychladnutého cesta odrežeme plát na dĺžku formy srnčí chrbát (30 cm) tak, aby boli zakryté i boky formy, korpus vložíme do formy, do polovice naplníme krémom, vtlačíme ošúpané banány, potrieme zvyšným krémom a prikryjeme úzkym plátom cesta.
Hotový tunel zaťažíme a dáme na chladné miesto stuhnúť. Stuhnutý múčnik vyklopíme z formy, ľubovoľne ozdobíme na nakrájame na plátky.
Krém: Polovicu mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme pudingový prášok, žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnutú kašu. Marhule nakrájame na malé kúsky a vmiešame ich do krému.