DezertyPečivoRecepty

Recept na banánový chlieb s vlašskými orechmi

Tento lahodný recept je hotový za 75 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete pohostiť až 12 osôb.

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky kuchynskej soli
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky nesoleného masla izbovej teploty plus ďalšie na prípravu formy
  • 200 g práškového cukru
  • 3 veľmi zrelé banány, olúpané a roztlačené vidličkou
  • 50 g opražených kúskov vlašských orechov, nahrubo nasekaných

Postup

  1. Do stredne veľkej misy preosejte múku, sódu bikarbónu a soľ a nechajte ju bokom. Vajíčka a vanilku spolu vyšľahajte v ďalšej miske a taktiež ju odložte bokom.
  2. Formu na bochník zľahka vymastite maslom.
  3. Rúru predhrejte na 175 °C.
  4. V stojanovom mixéri vybavenom nadstavcom s lopatkami alebo pomocou elektrického ručného mixéra vymiešajte maslo a cukor do ľahkej a nadýchanej konzistencie.
  5. Postupne prilievajte vaječnú zmes do masla a miešajte, kým sa nezapracuje. Pridajte banány (zmes sa bude zdať zrazená, takže sa nebojte) a vyberte misu z mixéra.
  6. Primiešajte zmes múky, kým sa nezapracuje.
  7. Vmiešajte orechy a cesto presuňte do pripravenej formy.
  8. Pečte 55 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu chleba nevyjde čisté.
  9. Chlieb nechajte 5 minút chladnúť na mriežke.
  10. Chlieb vyklopte z formy a nechajte ho úplne vychladnúť na mriežke.
  11. Zabaľte ho do potravinovej fólie.
  12. Banánový chlieb je najlepší, ak sa podáva na druhý deň.

Vychutnajte si jedinečný banánový chlieb!

Kategorie:

Dezerty | Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang