Tento lahodný recept je hotový za 75 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete pohostiť až 12 osôb.
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky kuchynskej soli
- 2 veľké vajcia izbovej teploty
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 šálky nesoleného masla izbovej teploty plus ďalšie na prípravu formy
- 200 g práškového cukru
- 3 veľmi zrelé banány, olúpané a roztlačené vidličkou
- 50 g opražených kúskov vlašských orechov, nahrubo nasekaných
Postup
- Do stredne veľkej misy preosejte múku, sódu bikarbónu a soľ a nechajte ju bokom. Vajíčka a vanilku spolu vyšľahajte v ďalšej miske a taktiež ju odložte bokom.
- Formu na bochník zľahka vymastite maslom.
- Rúru predhrejte na 175 °C.
- V stojanovom mixéri vybavenom nadstavcom s lopatkami alebo pomocou elektrického ručného mixéra vymiešajte maslo a cukor do ľahkej a nadýchanej konzistencie.
- Postupne prilievajte vaječnú zmes do masla a miešajte, kým sa nezapracuje. Pridajte banány (zmes sa bude zdať zrazená, takže sa nebojte) a vyberte misu z mixéra.
- Primiešajte zmes múky, kým sa nezapracuje.
- Vmiešajte orechy a cesto presuňte do pripravenej formy.
- Pečte 55 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu chleba nevyjde čisté.
- Chlieb nechajte 5 minút chladnúť na mriežke.
- Chlieb vyklopte z formy a nechajte ho úplne vychladnúť na mriežke.
- Zabaľte ho do potravinovej fólie.
- Banánový chlieb je najlepší, ak sa podáva na druhý deň.
Vychutnajte si jedinečný banánový chlieb!