Táto jednoduchá balzamiková zálievka je výrazná, sladká a pikantná. Dá sa použiť ako šalátová zálievkua alebo ňou pokvapkať pečenú zeleninu.
Ingrediencie
- ¼ šálky balzamikového octu
- 1 lyžička medu alebo javorového sirupu
- 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- ½ lyžičky morskej soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- ¼ šálky plus 2 lyžice extra panenského olivového oleja
Postup
- V malej miske zmiešajte ocot, med, cesnak, horčicu, soľ a niekoľko štipiek korenia.
- Počas šľahania prilievajte olivový olej a šľahajte, kým sa dresing neemulguje.
- Prípadne všetko zmiešajte v nádobe s tesne priliehajúcim viečkom a pretrepte.