Vydarená kombinácia zeleniny, ktorá jej ľahkou ostrosťou a intenzívnymi koreninami dobyje vaše srdce i chuťové poháriky.
Prísady:
- 1 thajský baklažán dlhý fialový
- 2 thajské baklažány
- 2 thajské baklažány žlté
- 3 thajské baklažány malé fialové
- 10 thajských bobúľ z kríka poka (turkey berry)
- 2 žlté tekvice
- 5 vetvičiek zeleného korenia
- hrsť arašidov
- hrsť kešu jadier
- 20ml sójovej omáčky
- 20ml ustricovej omáčky
- arašidový olej
- koriander
Postup
Zeleninu umyjeme, nakrájame ju na kúsky a na panvicu nalejeme trocha arašidového oleja. V inej panvici opražíme orechy a spolu s bobuľami z poka kríku a zeleným korením (celé vetvičky) ich pridáme k zelenine. Pri opekaní zeleniny sa uvoľnia jednotlivé arómy, ktoré sa doplnia chuťou slanej sójovej omáčky a pikantnej ustricovej omáčky.
Jedlo ponúka perfektnú kombináciu jemne-orechovej príchute, šťavnatého baklažánu, poka-bobúľ a slaných omáčok. Zelené korenie je príjemne ostré. Pri servírovaní sa jedlo zdobí trochou koriandra pre jeho typicky sviežu bylinkovú arómu.