Recept na najlepšie jednoduché piškótové cesto ako od babičky.
Suroviny
- 200 g zmäknutého masla
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 stredne veľké vajcia
- 200 g hladkej múky (plus na posypanie)
- 6 lyžic malinového džemu
- 250 ml smotany na šľahanie
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C. Vymažte a vysypte múkou dve 20 cm tortové formy.
- Do misky vložte 200 g zmäknutého masla, 200 g práškového cukru a 1 lyžičku vanilkového extraktu a dobre vyšľahajte do krémovej konzistencie.
- Pomaly zašľahajte 4 stredne veľké vajcia, jedno po druhom, potom pridajte 200 g hladkej múky a dobre premiešajte.
- Zmes rozdeľte do tortových foriem, vložte do rúry a pečte približne 20 minút, kým nevyrastú a nezískajú zlatohnedú farbu. Koláče by mali po jemnom zatlačení v strede vyskočiť.
- Keď sú hotové, vyberte ich z rúry a nechajte 5 minút chladnúť vo forme, potom ich vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- Na jeden koláč natrieme asi 6 lyžic malinového džemu a vyšľahanú šľahačku.
- Koláče spojíme, potrieme zvyškom šľahačky alebo posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím.