Vylepšite svoje sendviče s touto pikantnou avokádovou majonézou. Môžete si ju natrieť na chlebík alebo si v nej máčať tortily.
Suroviny
- 2 zrelé stredne veľké avokáda
- 1 lyžička jemne nasekanej čili papričky v omáčke (alebo 1/2 malej chilli papričky)
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 šálky olivového oleja
Postup
- Avokádo, chilli papričku v omáčk, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu a kuchynskú soľ vložte do miniprocesora alebo mixéra. Spracujte do hladka, 30 sekúnd až 1 minútu.
- Strany misky alebo oškrabte. Zapnite motor a pomaly prilievajte olej. Mixujte, kým majonéza nie je hladká a emulgovaný, približne 1 minútu.