Pre štyroch hladošov potebujeme:
- 3 väčšie avokáda
- šťavu z 1 – 2 citrónov (podľa chuti)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- za hrsť čerstvých lístkov z bazalky (asi 15 väčších lístkov)
- 12 – 16 cherry rajčín (počítame 3 – 4 na osobu)
- tvrdý syr parmezánového typu ( napr. Džiugas) na posypanie
- soľ
- cestoviny (my sme použili bucatini, ktoré sa mimoriadne hodia ku receptu, výborné sú aj špageti)
Okrem toho:
Hneď na úvod dáme variť cestoviny. Kým sa varia, pripravíme si avokádo: Avokáda ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme roztlačený cesnak, olivový olej, šťavu z jedného citróna a na kúsky nakrájanú/ natrhanú bazalku.
Zaručujeme, že už pri príprave sa vám začnú zbiehať slinky, všetko to tak krásne vonia! Ingrediencie rozmixujeme natoľko ako máte chuť – my sme to ponechali s maličkými kúskami avokáda. Osolíme, premiešame a ochutnáme. Chýba ešte niečo? Viac citrónovej šťavy alebo soli? To už necháme na vás.
Cherry rajčiny opečieme na oleji na panvici až kým sú mäkké a šťavnaté.
Cestoviny zmiešame s avokádovým krémom a servírujeme s cherry rajčinami + posypané syrom. Dobrú chuť!!
Tip: Na tento recept používajte len celkom dozreté avokáda, nedozreté mu nedodajú tú správnu chuť a štruktúru (Už sa nám častejšie stalo, že avokádo kupované v Tescu bolo dlho tvrdé, a keď sme ho napokon rozrezali, bolo už hnedé a všetko iné ako chutné. V tomto recepte sme použili avokáda z Terna, ktoré boli omnoho kvalitnejšie.)