Suroviny
- 1 l vývaru z kurčiat alebo bujón z kocky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 50 g jemných rezancov
- 1 veľká cibuľa
- štipka šafranu
- štipka chilli papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 g rajčiakov
- 50 g strúhaného syra
Postup
Do rozohriatého masla pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a do sklovita ju speníme, následne pridáme petržlenovú vňať a tiež ju rovnako opražíme. Prisypeme rezance, ktoré najemno opražíme do zlatista. Pridáme olúpane rajčiaky a dusíme 5 minút.
Potom prilejeme horúci vývar, a napokon pridáme chilli papriku, šafran, mleté čierne koreniny, soľ a varíme, pokým rezance nezmäknú. K polievke podávame strúhaný syr.