Recepty

Ako rozrezať granátové jablko

Ak ste niekedy premýšľali, ako rozrezať granátové jablko a zbaviť ho semien, tento postup je pre vás.

Suroviny

  • granátové jablko

Postup

  1. Ostrým nožom odrežte 1/2 cm od stopky granátového jablka a položte ho reznou stranou nadol na dosku na krájanie. Koniec granátového jablka, ktorý vyzerá ako koruna, by mal byť na vrchu.
  2. Pomocou príborového noža vyrežte kruh pod malým uhlom okolo korunky granátového jablka a vyrežte ju.
  3. Všimnite si jemné ryhy pozdĺž vonkajšej strany granátového jablka. Nožom narežte pozdĺž týchto hrebienkov, tesne cez červenú časť šupky granátového jablka, od konca koruny po koniec stopky.
  4. Mali by ste urobiť približne 6 rezov. Ak hrebene necítite, nerobte si s tým starosti. Urobte len niekoľko jemných rezov (nie tak hlbokých, aby ste preťali semienka pod nimi) zhora nadol okolo granátového jablka.
  5. Pomocou prstov jemne roztvorte granátové jablko. Malo by sa ľahko otvoriť a odhaliť semená.
  6. Pokračujte v otváraní jednotlivých častí. Ak ste urobili 6 rezov, môžete vypáčiť 6 častí. Pomôže vám, ak budete pracovať v blízkosti veľkej misy alebo nad ňou. Pri otváraní ovocia sa tak všetky voľné semená dostanú do misky.
  7. V miske prstami oddeľte semená od šupky a blán.
  8. Ak chcete, môžete misku čiastočne naplniť vodou. Semená klesnú na dno vody, zatiaľ čo kúsky blán budú plávať na povrchu, čo uľahčí oddelenie blán od semien.
  9. Keď skončíte s odstraňovaním semienok granátového jablka zo šupky a blán, odstráňte blany z vrchnej časti vody a semienka z vody preceďte.
  10. Semienka dajte do servírovacej misky a chrumkajte. Dávajte pri tom pozor. Semienka, ktoré spadnú na svetlý koberec a potom sa rozmliaždia, spôsobia zafarbenie.
  11. Konzumujte ihneď alebo ich skladujte vychladené v chladničke vo vzduchotesnej nádobe 3 až 4 dni.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang