Recepty

Ako pripraviť Macchiato – recept

Tento espresso nápoj predstavuje ľahšiu verziu latte. Ideálny vtedy, keď sa chce dopriať kofeín bez ďalších kalórií.

Suroviny

  • 2 šálky espressa
  • ¼ šálky plnotučnej mliečnej peny

Postup

  1. Príprava espressa: Pomocou kávovaru alebo ručného kávovaru pripravte jednu dávku espressa a nalejte ju do hrnčeka.
  2. Mlieko pripravte na pare (kávovar) alebo ho ohrejte na horúco. Mlieko zohrejte na 65 °C (má byť horúce na dotyk, ale nie vriace). Merajte potravinárskym teplomerom alebo môžete približne skúšať prstom.
  3. Mlieko speňte. Na napenenie mlieka použite kávovar, napeňovač mlieka, french press alebo šľahač.
  4. Na macchiato potrebujete veľa „suchej peny“ (nadýchanej hmoty). Na tento typ peny je skvelý napeňovač mlieka.
  5. Pomocou lyžice odoberte vrchnú časť peny (suchú penu) a jemne ju položte na vrch espressa. Na jeden nápoj by ste mali použiť približne ¼ šálky peny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang