Steak New York Strip pripravíte tak, že ho opečiete z oboch strán na rozpálenej panvici a potom ho prenesiete do rúry, aby sa dopiekol. Takto to tradične robia v steakhousoch.
Suroviny
- 3 cm hrubý steak (typ New York Strip, nepovinné)
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- ½ lyžice masla
Postup
- Predhrejte rúru na 260 °C.
- Rozpáľte liatinovú panvicu, kým sa z nej nebude dymiť, 5 až 7 minút.
- Medzitým posypte obe strany steaku kuchynskou soľou a čiernym korením.
- Steak položte na rozpálenú panvicu. Pečte bez pohybu 2 minúty z každej strany. Vytvorí sa tak pekná kôrka. Opečte aj okraje približne 30 sekúnd
- Pomocou kuchynských rukavíc presuňte panvicu do horúcej rúry. Steak opečte na stredne prepečený, 3 až 4 minúty. Alebo ak chcete dosiahnuť stredne vysoké prepečenie, pečte ho 4 až 5 minút.
- Steak položte na tanier. Voľne ho prikryte fóliou.
- Nechajte ho 5 minút odpočívať, potom ho potrite maslom a podávajte.