Rýchly recept na smaženú ryžu ako z čínskej reštaurácie. Stačí vám zvyšná ryža, pár vajec, baby mrkva, hrášok a sójová omáčka. V prípade potreby ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.
Suroviny
- ⅔ šálky nakrájanej baby mrkvy
- ½ šálky mrazeného zeleného hrášku
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
- 2 veľké vajcia
- 3 šálky zvyšnej uvarenej bielej ryže
- 1 lyžica sójovej omáčky alebo viac podľa chuti
- 2 lyžičky sezamového oleja alebo podľa chuti
Postup
- Mrkvu vložte do malého hrnca a zalejte vodou. Priveďte do mierneho varu a varte 3 až 5 minút. Vmiešajte hrášok a ihneď ho sceďte.
- Rozohrejte wok na vysokej teplote. Vlejte rastlinný olej, potom vmiešajte mrkvu, hrášok a pretlačený cesnak a duste asi 30 sekúnd.
- Pridajte vajcia; rýchlo premiešajte, aby sa vajcia spojili so zeleninou.
- Vmiešajte uvarenú ryžu. Pridajte sójovú omáčku a ryžu premiešajte. Pokvapkajte sezamovým olejom a opäť premiešajte.