Toto talianske hovädzie mäso je ideálne na sendviče. Pripravuje sa veľmi jednoducho. Podáva sa v chrumkavých žemliach s opečenou sladkou alebo pálivou paprikou.
Ingrediencie
- 3 šálky vody
- 1 balenie suchej zmesi šalátových dresingov v talianskom štýle
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 lyžička cibuľovej soli
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 bobkový list
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 kg pečeného bôčika
Recept vyjde na 10 porcií.
Postup
- V hrnci zmiešajte vodu, zmes šalátových dresingov, oregano, bazalku, petržlenovú vňať, cibuľovú soľ, cesnakový prášok, bobkový list, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Vložte bôčik do hrnca a mäso zalejte horúcou bylinkovou zmesou.
- Prikryte a varte na nízkej teplote 10 až 12 hodín alebo na vysokej teplote 4 až 5 hodín.
- Odstráňte bobkový list; hovädzie mäso roztlačte vidličkou a podávajte s časťou horúcej omáčky.