Tento šalát so zemiakmi s červenou šupkou má lahodnú, pevnú štruktúru. Je plný krémových červených zemiakov, chrumkavej slaninky, kúskov natvrdo uvareného vajíčka, chrumkavého zeleru a cibuľky.
Ingrediencie
- 1 kg čistých nových červených zemiakov
- 6 veľkých vajec
- 1/2 kg slaniny
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 stonka zeleru, nadrobno nakrájaná
- 2 poháre majonézy
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Do neho pridajte zemiaky a varte, kým nezmäknú (približne 15 minút). Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
- Vajíčka vložte do hrnca a zalejte ich studenou vodou. Vodu priveďte do varu a okamžite ju stiahnite z ohňa. Prikryte a nechajte nechajte odstáť v horúcej vode 10 až 12 minút.
- Vajíčka vyberte z horúcej vody a ochlaďte ich v ľadovej vode. Ošúpte ich a nakrájajte na malé kúsky.
- Slaninu vložte do veľkej panvice a na stredne silnom ohni ju za občasného otáčania opekajte, kým rovnomerne nezhnedne (približne 10 minút).
- Plátky slaniny osušte na papierových utierkach a potom ich rozdrvte.
- Vychladnuté zemiaky nakrájajte na kocky, šupku ponechajte. Pridajte ich do veľkej misy spolu s vajcami, slaninou, cibuľou a zelerom. Vmiešajte majonézu, soľ a korenie.
- Pred podávaním nechajte šalát 1 hodinu chladiť v chladničke.