Hlavné jedláRecepty

Welšské hovädzie carpaccio s gorgonzolou – recept

Vyskúšajte hovädzie mäso opečené na panvici a nakrájané na veľmi tenké plátky ako chutný predkrm.

Ingrediencie

  • 250 g hovädzieho filé
  • 3 lyžice hľuzovkového oleja
  • 2 malé hrste rukolových listov
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 150 g gorgonzoly
  • Soľ a mleté čierne korenie

Postup

  1. Hovädzie filé osolíme, okoreníme a potrieme 1 lyžicou hľuzovkového oleja.
  2. Hovädzie filé opekajte na rozpálenej panvici 1 minútu z každej strany, kým nezhnedne. Nechajte vychladnúť a potom ho pevne zabaľte do potravinovej fólie. Umiestnite na hodinu do mrazničky.
  3. Kým je hovädzie mäso ešte zabalené v potravinovej fólii, ostrým nožom ho nakrájajte na plátky a koncovú časť odstráňte.
  4. Z filé nakrájajte tenké kolieska a vložte ich po jednom do dvoch vreciek. Pomocou valčeka mäso jemne roztlačte, aby sa sploštilo na hrúbku približne 2 mm.
  5. Plátky carpaccia naaranžujte na tanier spolu s lístkami rukoly a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a hľuzovkového oleja.
  6. Posypte čiernym korením a nadrobenou gorgonzolou.

TIP: Ak nemôžete nájsť hľuzovkový olej, dobrou alternatívou je olivový alebo orechový olej.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang