Vyskúšajte hovädzie mäso opečené na panvici a nakrájané na veľmi tenké plátky ako chutný predkrm.
Ingrediencie
- 250 g hovädzieho filé
- 3 lyžice hľuzovkového oleja
- 2 malé hrste rukolových listov
- Šťava z 1/2 citróna
- 150 g gorgonzoly
- Soľ a mleté čierne korenie
Postup
- Hovädzie filé osolíme, okoreníme a potrieme 1 lyžicou hľuzovkového oleja.
- Hovädzie filé opekajte na rozpálenej panvici 1 minútu z každej strany, kým nezhnedne. Nechajte vychladnúť a potom ho pevne zabaľte do potravinovej fólie. Umiestnite na hodinu do mrazničky.
- Kým je hovädzie mäso ešte zabalené v potravinovej fólii, ostrým nožom ho nakrájajte na plátky a koncovú časť odstráňte.
- Z filé nakrájajte tenké kolieska a vložte ich po jednom do dvoch vreciek. Pomocou valčeka mäso jemne roztlačte, aby sa sploštilo na hrúbku približne 2 mm.
- Plátky carpaccia naaranžujte na tanier spolu s lístkami rukoly a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a hľuzovkového oleja.
- Posypte čiernym korením a nadrobenou gorgonzolou.
TIP: Ak nemôžete nájsť hľuzovkový olej, dobrou alternatívou je olivový alebo orechový olej.