Klasika – papriky plnené mletým mäsom a ryžou poliate ochutenou paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 1 šálka studenej vody
- ½ šálky bielej ryže
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 6 stredne veľkých paprík
- 450 g paradajkovej omáčky
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- ¼ lyžičky cesnakového prášku
- ¼ lyžičky cibuľového prášku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička talianskeho korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. V zakrytom hrnci priveďte vodu a ryžu do varu. Znížte teplotu na minimum a varte, kým ryža nezmäkne, približne 20 minút.
- Medzitým rozohrejte olej na panvici na strednom ohni. Pridajte mleté hovädzie mäso a varte, kým sa rovnomerne neopečie a nezmenší sa, 7 až 9 minút.
- Papriky vydlabeme, odstránime z nich stonky, semená a žilky a vyhodíme ich. V prípade potreby nakrájajte spodnú časť papriky, aby stála rovno.
- Papriky poukladajte do zapekacej misy vydlabanými stranami smerom nahor.
- Pripravte náplň zmiešaním uvareného hovädzieho mäsa, uvarenej ryže, 1/2 paradajkovej omáčky, worcestrovej omáčky, cesnakového prášku, cibuľového prášku, soli a korenia. Do každej vydlabanej papriky dajte rovnaké množstvo náplne.
- Zvyšnú paradajkovú omáčku a talianske korenie zmiešajte v miske a nalejte na plnené papriky.
- Pečte v predhriatej rúre, každých 15 minút podlejte omáčkou, kým papriky nezmäknú, približne 1 hodinu.