Cestoviny s pestom sa ľahko pripravujú, ale aj tak sú plné chuti. Chutia dobre teplé aj studené.
Ingrediencie
- 1 balenie cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ šálky nakrájanej cibule
- 2 a ½ lyžice pesta
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup
- Veľký hrniec naplňte mierne osolenou vodou a priveďte do varu. Vmiešajte cestoviny a znovu priveďte do varu.
- Cestoviny varte odkryté, občas premiešajte, kým nezmäknú, ale sú pevné na skus, približne 8 až 10 minút. Sceďte ich a preložte do veľkej misy.
- Medzitým rozohrejte olej na panvici na stredne vysokej teplote. Pridajte cibuľu, smažte a miešajte, kým nezmäkne, približne 3 minúty. Vmiešajte pesto, soľ a korenie, kým sa nezahreje.
- Zmes pesta pridajte do horúcich cestovín a vmiešajte strúhaný syr a dobre premiešajte.
TIP: Ak vám zvýšili cestoviny, môžete ich minúť napríklad do ázijskej polievky.