Príprava tejto sekanej vám nezaberie veľa času a pritom je veľmi dobrá.
Ingrediencie
- 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 šálka mlieka
- 1 šálka strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- ⅓ šálky kečupu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice horčice
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. Zľahka vymastite formu na bochník.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, mlieko, strúhanku a vajce; ochuťte soľou a korením. Preneste do pripravenej bochníkovej formy.
- V malej miske zmiešajte kečup, hnedý cukor a horčicu, kým sa dobre nespoja; nalejte na sekanú a rovnomerne ju rozotrite po povrchu.
- Pečte vo vyhriatej rúre, kým v strede nezružovie, približne 1 hodinu.