Namiesto cesta sa pri príprave tohto quicheu (kišu) používajú zemiaky.
Ingrediencie
- 2 lyžičky a 2 lyžice olivového oleja
- 450 g strúhaných zemiakov
- Soľ a mleté čierne korenie
- Olej na varenie v spreji
- 6 veľkých vajec, zľahka vyšľahaných
- 3/4 šálky smotany
- 1 a 1/2 šálky červených a žltých cherry paradajok, rozpolených
- 1/2 šálky čerstvých bazalkových listov, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálky čerstvej pažítky, jemne nasekanej
- 100 g mozzarelly, nastrúhanej
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C. Hlbokú sklenenú misu s priemerom potrite 2 lyžičkami oleja.
- V miske dobre premiešajte zemiaky, zvyšné 2 lyžice oleja, 1 lyžičku soli a 1/4 lyžičky korenia. Jemne vtlačte zemiaky do pripravenej zapekacej misy a postriekajte olejom. Pečte, kým nezačnú byť suché, približne 10 minút. Znížte teplotu rúry na 200 °C a pečte dozlatista ďalších 20 minút. Znížte teplotu rúry na 170 °C.
- V miske rozšľahajte vajcia, smotanu, 3/4 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia. Na kôrku poukladajte paradajky, bazalku a pažítku, zalejte ich vaječnou zmesou a navrch položte mozzarellu.
- Pečte, kým stred nie je pevný a quiche sa už netrasie, 35 až 40 minút. Nechajte 20 minút vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte.