Hlavné jedláRecepty

Recept na fusilli s pikantným pestom

Tento chutný recept je hotový za 35 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.

Ingrediencie

Na pesto:

  • 225 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané nahrubo
  • 1 červená alebo zelená paprika jalapeňo (5 cm), očistená od stopky a jadierok, nahrubo nasekaná
  • 450 g strúhaného syra
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 85 g baby špenátu
  • 85 g rukoly
  • 60 ml extra panenského olivového oleja

Na cestoviny:

  • 450 g cestovín fusilli
  • 115 g syra, nastrúhaného na ozdobu

Postup

  1. Na prípravu pesta zmiešajte vlašské orechy, cesnak, jalapeňo, syr, soľ a korenie v kuchynskom robote. Spracujte, kým zmes nebude hladká. Pridajte špenát a rukolu a spracujte, kým sa nezmiešajú. Pri spustenom stroji postupne pridávajte olivový olej.
  2. Priveďte veľký hrniec s osolenou vodou do varu na silnom ohni. Pridajte cestoviny a za občasného miešania varte, kým nezmäknú, ale stále sú pevné, približne 8 až 10 minút.
  3. Sceďte a vyhraďte si asi 225 ml vody z cestovín.
  4. Uvarené cestoviny a pesto dajte do veľkej misy. Omáčku dobre premiešajte a v prípade potreby ju zrieďte trochou vody z cestovín.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  6. Ozdobte hoblinami nastrúhaného syra a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang