Pohánka je u nás na tanieri dosť často. Na raňajky na sladko, na obed pripravená ako hlavné jedlo.
Tentokrát tu nájdete recept „na kašu“ plný skvelých výživných zložiek a pre mňa úplne dokonalý ranný životabudič.
Potrebujeme na 2 porcie:
- 1 šálku nelúpanej pohánky
- 2 dcl kokosového mlieka
- 2 kocky 80% čokolády
- 1 KL mletej škorice
- hrsť semiačok
- hrsť mandlí
- 2 banány
- jablko
Postup:
Pohánku si uvaríme vo väčšom množstve vody, stačí variť 5 minút a ďalších 5 minút ju necháme prikrytú odstať.
Do teplej pohánky vmiešame kokosové mlieko, čokoládu, škoricu, 1 nadrobno nakrájaný banán. Dobre premiešame a ozdobíme semiačkami, mandľami banánom a jablkom.
Šup do seba!