Tento výborný recept je hotový za 30 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.
Ingrediencie
- 1 pohár mexickej červenej omáčky
- 12 veľkých kreviet, olúpaných a zbavených šupiek
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na kúsky
- 1 zelená paprika nakrájaná na kúsky
- 1 červená paprika nakrájaná na kúsky
- maslo na varenie tortily
- 6 múčnych tortill
- 2 šálky strúhaného syra
- kyslá smotana na podávanie
- čerstvé koriandrové listy na ozdobu
- kolieska limetky na servírovanie
Postup
- Krevety na veľkom tanieri prelejte červenou omáčkou a odložte bokom.
- Rozpáľte panvicu na vysokej teplote a pridajte olivový olej.
- Cibuľu a papriku smažte na silnom ohni, kým nezačnú pekne hnednúť. Vyberte z panvice a odložte bokom.
- Pridáme krevety s omáčkou.
- Za občasného miešania varte, kým krevety nie sú hotové.
- Ak je omáčka suchá, pridajte trochu vody.
- Vyberte z panvice krevety a nakrájajte ich na kúsky.
- Na čistej panvici rozohrejte trochu masla. Na panvicu položte tortillu a potom na ňu navrstvite ingrediencie: syr, zeleninu a krevety. Navrch dajte ešte trochu syra a druhú tortillu.
- Opečte z oboch strán a pred otočením na druhú stranu pridajte maslo, aby tortilla nebola príliš suchá.
- Vyberte z panvice a nakrájajte na šikmé plátky.
- Postup opakujte so zvyšnými tortillami a prísadami na plnku.
- Podávajte s kyslou smotanou, koriandrom a kolieskami limetky.