PolievkyRecepty

Recept na šošovicovú polievku s klobásou

Tento fantastický recept je hotový za 105 minút.

Ingrediencie

  • 450 g francúzskej zelenej šošovice
  • 65 ml olivového oleja, plus extra na podávanie
  • 400 g žltej cibule nakrájanej na kocky (3 veľké kusy)
  • 400 g nakrájaného póru, len biela a svetlozelená časť (2 póry)
  • 1 lyžica mletého cesnaku (2 veľké strúčiky)
  • 1 lyžica soli
  • 1 a 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica mletých lístkov čerstvého tymiánu
  • 300 g stredne veľkého zeleru nakrájaného na kocky (8 zelerových stopiek)
  • 300 g stredne veľkej mrkvy nakrájanej na kocky (4 až 6 mrkiev)
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 3,3 litre domáceho kuracieho vývaru
  • 65 g paradajkového pretlaku
  • 450 g klobásy, pozdĺžne rozkrojenej na polovicu a nakrájanej na 1 cm hrubé plátky
  • 30 ml suchého červeného vína alebo červeného vínneho octu
  • čerstvo nastrúhaný parmezán na podávanie

Postup

  1. Šošovicu vo veľkej mise zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minút odstáť. Scedíme.
  2. Vo veľkom hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej a 20 minút na ňom smažte cibuľu, pór, cesnak, soľ, korenie, tymián a rascu, alebo kým zelenina nie je priesvitná a mäkká.
  3. Pridajte zeler a mrkvu a restujte ďalších 10 minút.
  4. Pridajte kurací vývar, paradajkový pretlak a scedenú šošovicu, prikryte a priveďte do varu.
  5. Znížte teplotu a varte odkryté jednu hodinu, alebo kým šošovica nie je uvarená a mäkká.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Pridajte klobásu a červené víno a varte, kým sa klobása neuvarí.
  8. Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang