Rozvoňajte svoju kuchyňu čerstvými hubami. Pripravte si toto ragú ozvláštnené vínom.
Ingrediencie
- 60 ml olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 450 g zmiešaných húb nakrájaných nadrobno
- Soľ a mleté čierne korenie
- 125 ml sladkého vína
- 500 ml kuracieho vývaru
- 80 ml šľahačkovej smotany
- 5 čerstvých bazalkových listov, nasekaných
- 10 g petržlenovej vňate, nasekanej
- 70-100 g strúhaného parmezánu
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Keď sa z neho takmer začne dymiť, pridajte cibuľu a cesnak na stredne miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne, približne 8 minút. Pridajte huby a ochuťte ich soľou a korením.
- Zvýšte teplotu na maximum a smažte, kým huby nezmäknú a všetka tekutina sa neodparí. Odstráňte panvicu z ohňa a prilejte víno. Vráťte panvicu na sporák a nechajte víno odparovať, približne tri minúty.
- Pridajte kurací vývar a varte pol hodiny, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pridajte smotanu a dobre premiešajte. Odstavte panvicu z ohňa, pridajte čerstvé bylinky a parmezán a dôkladne premiešajte.