Špargľa je obľúbená chuťovka – v spojení s prosciuttom a melónom z nej pripravíte chutný šalát.
Ingrediencie
- 60 g prosciutta
- 500 g očistenej špargle
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja plus 2 polievkové lyžice
- Soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 125 g mozzarelly nakrájanej na 2 cm kocky
- žltý melón nakrájaný na kocky
- 2 lyžice opražených píniových orieškov
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Plech na pečenie vyložíme papierom. Na pripravený plech poukladajte prosciutto v jednej vrstve. Pečieme 12 až 14 minút, kým nie je chrumkavé. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Nakrájajte prosciutto na malé kúsky.
- Položte panvicu na stredne silný oheň alebo predhrejte gril. V stredne veľkej miske zmiešajte špargľu a 2 lyžičky olivového oleja. Dochuťte soľou a korením. Grilujte 2 až 3 minúty z každej strany, kým nie je chrumkavá a zároveň mäkká.
- V miske zmiešajte citrónovú šťavu a 2 lyžice olivového oleja. Šľahajte, kým sa nespoja. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Pridajte melón a syr mozzarella a premiešajte, kým sa všetky prísady nespoja.
- Špargľu naaranžujte na tanier. Na špargľu uložte melón a syr. Vrch pokvapkajte zvyšnou zálievkou. Posypte prosciuttom a píniovými orieškami a podávajte.