PolievkyRecepty

Recept na mexickú kukuričnú polievku

Krémové polievky sú obľúbené aj ako ľahká večera – vyskúšajte napríklad túto kukuričnú, ktorá vás určite zasýti.

Ingrediencie

  • 900 g mrazených kukuričných zŕn, rozmrazených a pokvapkaných olivovým olejom
  • Soľ a mleté korenie
  • 10 paradajok potretých olivovým olejom
  • 1 stredne veľká červená paprika potretá olivovým olejom
  • 30 g masla
  • 1/4 malej cibule nakrájanej na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 30 g hladkej múky
  • 700 ml kuracieho vývaru
  • 500 ml smotany na varenie
  • 300 g kukuričných tortillových lupienkov, nakrájaných
  • rasca
  • Chilli v prášku
  • 1 avokádo, nakrájané na malé kocky, na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 260 °C.
  2. Kukuricu namastenú olejom položte na plech a posypte ju soľou a korením. Na ďalší plech dajte naolejované paradajky a obe pečte 10 až 12 minút, kým sa na šupke paradajok neurobia pľuzgiere a kukurica ľahko nezhnedne.
  3. Na grilovacej panvici opečte červenú papriku na stredne silnom ohni, kým z každej strany nesčernie. Paradajky a papriku vložte do chladničky a po vychladnutí ich ošúpte.
  4. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte maslo, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich. Vmiešajte múku a varte 2 až 3 minúty.
  5. Pridajte kurací vývar, opečenú kukuricu, olúpané paradajky, jednu smotanu a 250 g kúskov tortillových čipsov a dobre premiešajte.
  6. Zmes prelejte do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte na hladké pyré.
  7. Pyré preceďte a podľa chuti dochuťte rascou, chilli, soľou a korením.
  8. Červenú papriku ošúpeme a nakrájame na kocky. Polievku podávajte posypanú na kocky nakrájaným avokádom, červenou paprikou a zvyšnými kúskami tortillových lupienkov. Podávajte ihneď.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang