Vychutnajte si tento šalát ako ľahkú večeru, alebo s opečenou bagetou ako netradičné raňajky.
Ingrediencie
- 15 čerstvých šparglí
- 4-5 plátkov syra mozzarella
- 6 plátkov sušenej šunky
- Pesto
- 1 nakrájané chilli
- Hrsť opražených píniových orieškov
- Kvapka olivového oleja
- Niekoľko lístkov bazalky
- Syr čedar
Postup
- Špargľu opečieme na grilovacej panvici a osolíme.
- Pridajte plátky syra, aby sa jemne roztopil, potom roztavený syr vyberte z panvice.
- Špargľu necháme ešte niekoľko minút opiecť, potom ju vyberieme z panvice, rozkrojíme na polovicu a potrieme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Pesto vložíme do misky a pred premiešaním pridáme chilli.
Na podávanie:
- Mozzarellu natrháme a rozsypeme na tanier. Pridáme sušenú šunku a upravenú špargľu. Navrch položíme opražené píniové oriešky.
- Na tanier nakvapkajte lyžicu pesta, ozdobte nastrúhaným syrom čedar a dozdobte lístkami čerstvej bazalky.