Vyskúšajte exotické chute v podobe chrumkavých vysmážaných kreviet s osviežujúcou, jemne pikantnou omáčkou.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 lyžica papriky
- 2 lyžičky cajunského korenia
- Soľ a mleté čierne korenie
- 4 veľké vaječné bielky
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky makadamových orechov, jemne pomletých
- Rastlinný olej na vyprážanie
- 18 veľkých kreviet
Citrusová omáčka:
- 1/2 šálky pomarančovej marmelády
- 1/4 šálky dijonskej horčice
- 1 lyžička štipľavej omáčky
Postup
- Na omáčku na namáčanie: Zmiešajte marmeládu, horčicu a štipľavú omáčku. Nechajte v chladničke, kým nebude pripravená na podávanie.
- Na krevety: V plytkej miske zmiešajte múku, papriku, korenie Cajun, 2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia. Do ďalšej plytkej misky vložte bielky a šľahajte ich do spenenia. V tretej plytkej miske zmiešajte strúhanku, kokos a mleté makadamové orechy.
- Širokú panvicu naplňte asi do 1 cm olejom. Zahrievajte na stredne silnom ohni. Vyložte tanier papierovými utierkami.
- Medzitým obaľte krevety v ochutenej múke. Pracujte s niekoľkými krevetami naraz, oklepte z nich prebytočnú múku a namočte ich do bielka.
- Nechajte odkvapkať prebytočný bielok, potom ho vhoďte do kokosovej zmesi a končekmi prstov pritlačte, aby sa na ňu čo najviac prilepilo.
- Do oleja pridajte polovicu kreviet a smažte ich do zlatohneda, kým nie sú prepečené, približne 2 minúty z každej strany; preložte ich na vyložený tanier, aby sa osušili. Zopakujte so zvyšnými krevetami.
- Krevety a omáčku uložte na servírovací tanier a podávajte teplé.