Obľúbené talianske predjedlo, tentoraz v originálnej kombinácii kozieho syra a sladkej papriky.
Ingrediencie
- 1 bageta, nakrájaná na šikmé plátky
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 lyžica medu
- 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- štipka vločiek červenej papriky
- 450 g pečenej červenej papriky, nakrájanej na tenké plátky
- 1 šalotka
- 2 lyžice petržlenovej vňate
- 170 g čerstvého kozieho syra izbovej teploty
- klíčky na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Plátky bagety zľahka potrite olivovým olejom z oboch strán a ochuťte soľou a korením. Plátky položte na plech a opekajte v rúre, kým nie sú chrumkavé a zlatisté, približne 8 minút.
- Medzitým v miske vyšľahajte 3 lyžice olivového oleja, ocot a med. Vmiešajte tymián a vločky červenej papriky. Do dresingu pridajte pečenú papriku a šalotku a dochuťte soľou a korením. Jemne premiešajte a pridajte petržlenovú vňať.
- Každý toast potrite malou lyžičkou kozieho syra. Navrch dajte lyžicu paprikovej zmesi a štipku klíčkov. Uložte na tanier a podávajte.