Dnes sme sa vás rozhodli preniesť do talianskej reštaurácie, preto sme si pre vás pripravili recept na biele lasagne. Tak na čo čakať? Rovno sa vrhnime do prípravy.
Ingrediencie
- 9 rezancov lasagní
- 1 talianska klobásu
- 2 zelerové rebrá, nakrájané
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1 šálka polotučnej smotany
- smotanový syr, nakrájaný na kocky
- 1/4 šálky mletej čerstvej bazalky
- 2 lyžičky mletého čerstvého oregana alebo 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžička korenia
- 3/4 lyžičky soli
- 1 veľké vajce, mierne rozšľahané
- 2 šálky rozdrobeného bieleho syra čedar
- 1 a 1/2 šálky 2% tvarohu
- 3/4 čerstvého syra mozzarella, nakrájaný na plátky
- 1 a 1/2 šálky strúhaného syra Gouda
- podľa chuti: čerstvá mletá bazalka a oregano
Postup
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Rezance uvaríme podľa návodu na obale na al dente.
- Vo veľkej panvici varíme nakrájanú klobásu, zeler, cibuľu a cesnak na strednom ohni 6-8 minút alebo kým klobása nezostane ružová.
- Vmiešame víno. Privedieme do varu, varíme 3-4 minúty alebo kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
- Pridáme smotanu, smotanový syr, bylinky, korenie a soľ. Miešame, kým sa syr nerozpustí.
- Cestoviny scedíme.
- V malej miske zmiešame vajce, čedar a tvaroh.
- Do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 33 x 23 cm navrstvíme 3 rezance, polovicu zmesi klobásy, polovicu zmesi syra čedar a polovicu plátkov mozzarelly. Vrstvy opakujeme.
- Navrch dáme zvyšné rezance a posypeme syrom Gouda.
- Prikryté pečieme 40-50 minút alebo kým sa nerozpustí syr a nevytvoria sa bublinky. Pred podávaním necháme 15 minút odstáť. V prípade potreby posypeme bazalkou a oreganom.