Tieto plnené šampiňóny sú celkom jednoduché na prípravu a chutia rovnako dobre ako tie z reštaurácie.
Suroviny
- 12 celých čerstvých šampiňónov
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica mletého cesnaku
- 1 balenie smotanového syra
- ¼ šálky strúhaného parmezánu
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- ¼ lyžičky cibuľového prášku
- ¼ lyžičky mletého kajenského korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C. Plech na pečenie potrite olejom.
- Očistite huby vlhkou papierovou utierkou a opatrne odlomte stopky. Stonky nakrájajte na veľmi jemno, tvrdé konce stoniek odstráňte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte cesnak a nakrájané stonky húb; smažte, kým sa neodparí všetka vlhkosť, pričom dávajte pozor, aby sa cesnak nespálil. Odstavte, aby vychladli.
- Vmiešajte smotanový syr, parmezán, čierne korenie, cibuľový prášok a kajenské korenie. Zmes bude veľmi hustá, lyžičkou naplňte každý klobúčik huby veľkým množstvom plnky.
- Klobúčiky šampiňónov poukladajte na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre, približne 20 minút.