Tento lahodný recept je hotový za 40 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.
Ingrediencie
- 350 g cestovín penne/tortiglioni
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g zmesi húb
- 100 ml smotany
- 1 pohár suchého bieleho vína
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 50 g cibule
- 40 g zeleru
- 40 g mrkvy
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 50 g nastrúhaného Parmigiano Reggiano
- nasekaná petržlenová vňať
Postup
- Nakrájajte cibuľu, zeler a mrkvu a opečte ich na panvici s nepriľnavým povrchom na 2 PL olivového oleja.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a nechajte ho na miernom ohni opiecť.
- Pridajte víno a nechajte ho zredukovať.
- Pridajte paradajkový pretlak a lyžicu vriacej vody a pomaly varte 15 minút.
- Teraz pridajte smotanu, priveďte do varu a odstavte.
- Zároveň starostlivo umyte huby a nakrájajte ich na plátky. Rozpáľte panvicu, pridajte lyžicu olivového oleja a orestujte nakrájané huby.
- Po uvarení pridajte huby do hovädzej smotanovej omáčky.
- Medzitým uvarte cestoviny vo veľkom množstve vriacej vody. Odporúčame použiť 1 liter vody na každých 100 g cestovín.
- Cestoviny sceďte al dente a potom ich vhoďte do panvice s omáčkou.
- Pred podávaním dobre premiešajte a pridajte nastrúhaný Parmigiano Reggiano a trochu nasekanej petržlenovej vňate.