Tento lahodný recept je hotový za 70 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže ochutnať až 8 ľudí.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky mletého oregana
- 1 lyžička mletej bazalky
- 1/4 lyžičky mletého feniklu
- šampiňóny portobello, nakrájané
- štipka červených paprikových lupienkov
- 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 plechovka nakrájaných paradajok s bazalkou, cesnakom a oreganom
- 1 plechovka paradajkovej omáčky
- 1 a 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- 1 šálka malého tvarohu
- 1 balenie strúhaného syra mozzarella
- 1 veľké vajce, mierne rozšľahané
- 2 lyžice čerstvo nasekaných petržlenových listov
- kôra z 1 citróna
- 9 čerstvých plátov lasagní
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cesnak a cibuľu a varte ich do zmäknutia asi 5 minút.
- Vmiešajte paradajkový pretlak, oregano, bazalku a fenikel a potom pridajte huby a vločky červenej papriky.
- Vmiešajte mleté hovädzie mäso a varte na miernom ohni, kým nezhnedne a nerozpadne sa.
- Pridajte paradajky a paradajkovú omáčku, priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte 40 až 45 minút.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- V malej miske zmiešajte parmigiano reggiano, syr cottage, 2/3 šálky mozzarelly a vajce. Vmiešajte petržlenovú vňať a citrónovú kôru.
- Na dno formy dajte štvrtinu omáčky.
- Na omáčku položte 3 neuvarené pláty lasagní tak, aby sa neprekrývali. Na pláty rozotrite polovicu tvarohovej zmesi a prilejte ďalšiu štvrtinu omáčky.
- Vrstvy zopakujte, ukončite omáčkou a posypte zvyšným syrom mozzarella.
- Pečte 45 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.