Hlavné jedláRecepty

Recept na lasagne s mäsom a hubami

Tento lahodný recept je hotový za 70 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže ochutnať až 8 ľudí.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky mletého oregana
  • 1 lyžička mletej bazalky
  • 1/4 lyžičky mletého feniklu
  • šampiňóny portobello, nakrájané
  • štipka červených paprikových lupienkov
  • 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok s bazalkou, cesnakom a oreganom
  • 1 plechovka paradajkovej omáčky
  • 1 a 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 šálka malého tvarohu
  • 1 balenie strúhaného syra mozzarella
  • 1 veľké vajce, mierne rozšľahané
  • 2 lyžice čerstvo nasekaných petržlenových listov
  • kôra z 1 citróna
  • 9 čerstvých plátov lasagní

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cesnak a cibuľu a varte ich do zmäknutia asi 5 minút.
  2. Vmiešajte paradajkový pretlak, oregano, bazalku a fenikel a potom pridajte huby a vločky červenej papriky.
  3. Vmiešajte mleté hovädzie mäso a varte na miernom ohni, kým nezhnedne a nerozpadne sa.
  4. Pridajte paradajky a paradajkovú omáčku, priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte 40 až 45 minút.
  5. Predhrejte rúru na 175 °C.
  6. V malej miske zmiešajte parmigiano reggiano, syr cottage, 2/3 šálky mozzarelly a vajce. Vmiešajte petržlenovú vňať a citrónovú kôru.
  7. Na dno formy dajte štvrtinu omáčky.
  8. Na omáčku položte 3 neuvarené pláty lasagní tak, aby sa neprekrývali. Na pláty rozotrite polovicu tvarohovej zmesi a prilejte ďalšiu štvrtinu omáčky.
  9. Vrstvy zopakujte, ukončite omáčkou a posypte zvyšným syrom mozzarella.
  10. Pečte 45 minút. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang